خبر نوشت:
روز دوشنبه 11 اردیبهشت در گزارشی که به نقل از بانک مرکزی بر روی خروجی سایت خبرآنلاین قرار گرفت ، متوسط قیمت خرده فروشی مواد خوراکی در تهران در هفته منتهی به 9 اردیبهشت ماه طوری اعلام شده بود که نشان می داد همه اقلام خوراکی و پر مصرف خانوار یا ارزان شدند یا که تغییری نداشتند. این گزارش هفتگی بانک مرکزی همچنین نشان میداد در بین اقلام پرمصرف خانوارها از بهای گوشت گوسفند، روغن نباتی مایع و چای خارجی گرفته تا پنیر و تخم مرغ همگی یا قیمت شان کاهش پیدا کرده یا اینکه ثابت باقی مانده است. البته نباید بی انصافی کنیم، بانک مرکزی در میانه های گزارش هفتگی خود حساب ماست غیر پاستوریزه و کره را از فهرست اقلام کاهش یافته جدا کرده است اما مابقی محصولات را به صراحت با قیمتی ثابت یا روند کاهشی قیمت مطرح کرده است.
پرسش ها دقیقا از همین جا شکل می گیرد که چطور می شود که با وجود این آمار های بانک مرکزی ، رئیس سازمان بازرگانی استان تهران دلیل افزایش قیمت روغن نباتی را رشد قیمت جهانی آن عنوان می کند؟
اظهار نظر رئیس سازمان بازرگانی استان تهران در رابطه با افزایش قیمت روغن نباتی را در کنار خبر منتشر شده مبنی بر اینکه نرخ تورم منتهی به فروردینماه در مسیر صعودی خود به 2/13 درصد رسیده است، قرار دهیم به خواننده گرامی مطلب گزارش هفتگی بانک مرکزی حق می دهیم در پایان آن اینگونه بنویسد: « با سلام و خسته نباشید خدمت دست اندرکاران بانک مرکزی: لطفاً مواردی که ارزان شده را ذکر کنند تا ما بریم از اونا بخریم. »
اصلا تعجب نکردیم وقتی مخاطبانی که آن گزارش را خواندند به ما در نهایت احترام و ادب اطلاع رسانی کردند « کره » 550 تومانی 900 تومان شده است، یا اینکه ما را مورد پرسش قرار دادند که چرا حرفی از یک قلم نان که 25درصد گران شده است در گزارش روند تغییرات قیمتی اقلام پر مصرف در هفته منتهی به 9 اردیبهشت به میان نیاوردیم.
این عجیب نیست که برخی دیگر هم ما را واسطه قرار بدهند تا آدرس واحد های صنفی که کارشناسان بانک مرکزی از آنجا خریداری می کنند را در اختیار آنان قرار دهیم و حتی نباید ناراحت شویم اگر گروهی دیگر با زهر کلامی که پی خواندن گزارش بانک مرکزی به دست آورده بودند ما را مورد عنایت خودشان قرار بدهند.
در هر حال آنچه در میان اظهار نظر هایی که خوانندگان گزارش هفتگی بانک مرکزی برای ما ارسال کردند ، بیشتر از هر چیز دیگر به چشم می آید این است که بیشتر آنان ما را پلی قرار دادند تا نظر هایشان را به گوش مسئولان بانک مرکزی برسانیم، همانطور که گزارش بانک مرکزی را به گوش شهروندان رساندیم. اکنون وقت آن است که مسئولان بانک مرکزی اظهار نظر های شهروندان را در واکنش به بررسی تغییرات قیمتی در هفته منتهی به 9 اردیبهشت را بی پاسخ نگذارند. راستی یک سوال: « همه چی ارزونه؟ »
مشخصات مدیر وبلاگ
عناوین یادداشتهای وبلاگ
دسته بندی موضوعی